Tisdagsmys

Det var en gång för länge sen en vacker prinsessa och en svart riddare. Den vackra prinsessan och den svarte riddaren begav sig ut på ett äventyr som de sent skulle glömma. De lämnade det stora slottet men innan de visste ordet av behövde de ge genom en mörk och läskig grotta. Prinsessan var orädd men den svarte riddaren var medveten om farorna. Han var på sin vakt och tack vare hans hjältemod lyckades de överleva.

Innan de visste ordet av stod prinsessan och den svarte riddaren framför en lång och mystisk bro. Trots att vidunder for fram under den vågade de korsa bron och kom lycklig över på andra sidan.

Till sist kom prinsessan och den svarte riddaren fram till vad som endast kan beskrivas som skräckens kammare. Bara åsynen av detta gjorde prinsessan stel av skräck men den svarte riddaren lyckades övertyga prinsessan och till sist stod de där, framför det stora monstret.

Prinsessan, som var en mycket modig prinsessa, kastade sig över monstret i gott mod. Hon visste att hon kunde besegra monstret. Dock underskattade hon monstrets förmåga. Monstret krossade hennes midja. Hon behövde hjälp från högre makter. Helt plötsligt var det där. Det magiska bältet. Prinsessan snodde bältet runt midjan och plötsligt kunde hon tillfälligt besegra monstret.

Det var då den svarte riddaren klev fram, full av mod. Hans hårda grepp krossade monstret och han bedrev det tillbaka djupt in i dess håla. Nöjd över sin bedrift vände han sig och skulle be om prinsessans hand. Då såg han något fasansfullt. Prinsessan satt fast med händerna i en järnstång och hon slet och drog och försökte slita sig loss. Hon slet och drog, men ju mer hon slet desto hårdare blev hon fastsnärjd. Den svarte riddaren sprang till undsättning men även han fastnade i samma slags fälla. Den svarte riddarens fälla var ännu mer fasansfull och höll honom hårdare än vad han trodde att han skulle mäkta med. Endast tack vare sin viljestyrka och sin råstyrka lyckades han befria sig själv.

Prinsessan och den svarte riddaren bestämde sig för att fly från detta skräckens palats. Vad de inte visste var att den största utmaningen stod framför dem. De blev attackerade av stora järnbitar. De slet, de slogs, de kämpade. Till slut lyckades de flytta undan nog många hinder och kunde fly hals över huvud.

Ett lyckat rygg/bicepspass med andra ord!

Fredagar och axlar

Det är något magiskt med axel/triceps-passen. Man är nöjd när man går till friskis, man är nöjd när man går hem. Tycker att axelpasset tillsammans med ryggpasset är det absolut roligaste. Det enda som skulle kunna göra det bättre vore om någon matade mig med kyckling medans jag tränade. Var en sväng på friskis idag med axlarna. Militärpressen blir bättre och bättre för varje vecka. Ett set med 37,5kg och två med 40kg blev det idag, samt lite negativa på 50kg. Jag kör dock inte världens djupaste pressar då jag tycker det känns olustigt. Borde kanske sänka vikten en smula och köra lite djupare. Men inte än. Lite mer kan självförtroendet få gro. Även hantellyft åt sidorna börjar likna något. Har jag tur så kan det finnas spår av axelkonturer den dagen fettprocenten får för sig att samarbeta med mig.
Även dipsen flöt på idag. Jag klarade för första gången ett fullt set på åtta stycken. Det var lite tungt. De två övriga setten blev det fem repetitioner vardera. Snart har jag nog min 3x8. Då ska jag skratta lite lömskt och sedan gå hem och lyssna på Sarah Brightman. Då blir man glad!

Måndagsbröst har guld i mund.

Måndag innebär bröst och vad. Så blev det även idag. Tyvärr intogs gymmet vid en lite olämplig tidpunkt. Ungefär halva världen trängdes om en ensam bänk. Dock lyckades jag och min kumpan sno åt oss bänken. Dagen till ära slängde vi på lite mer än vanligt. 67,5kg kunde jag stånka upp i sista settet, dock inte åtta ggr. Inte starkast i stan, men starkare än förr. I övrigt var det ungefär normala vikter hela passet.

Ska vi rubba blodomlopp?

Lördagspass. Benpass. Idag blev det mycket, hårt, tungt och länge. Allt på samma gång. Den svarte riddaren och jag mjukade lätt med knäböjen. Två set med 90kg, och ett sista med 92.5kg som avslutning. Tyvärr kan jag inte stressa låren nog i knäböjen då bålen ständigt sviker mig. Det leder snabbt till benpressen. 260kg fick jag stånka upp fem gånger. Som avslutning i lårmisshandeln fick det bli lite benspark. Jag provade att maxa ut. Nu är det inte en fråga om hur mycket länge, utan om hur många. Hela viktbatteriet fick jag upp två gånger. Nu ska jag vara död inombords fram till måndag då det är dags för lite bröst igen.

Vafalls? Träna på en torsdag?!

Både jag och den svarte riddaren var lediga idag på dagen. Därför bestämde vi att knata till friskis idag istället för imorgon. Axlar och triceps var det på fatet. Det gick bättre än väntat i så gott som alla övningar. Framför allt dips och militärpress lyste med resultat. I militärpressen körde jag tre set med 37,5kg. Det är 2.5kg mer än vad jag kört innan. Jag körde även dips med KV idag. Jag är inte vid mitt mål med 3x8KV än men jag är på god väg. Mina tre set slutade med 5, 6, samt 5 reps. Om ett par veckor klarar jag förhoppningsvis tre fulla set. Sedan är det bara att plocka fram ett bälte.

En skvätt av dips

För lite mer än en vecka sedan upptäckte jag något fantastiskt. Jag skulle köra lite negativa dips, men trots detta for jag till slut uppåt. Det var lite otippat. Därför bestämde jag mig för att ge mig i kast med detta i fredags. Här är resultatet. Inget extraordinärt, men en milstolpe för lilla (?) mig.



Nu är nästa delmål att kunna köra tre set med egen kroppsvikt. Det kommer nog dröja ett tag men ska försöka köra ett fullt set nu på fredag. Tror inte det kommer gå, men det finns bara ett sätt att ta reda på det.

Lagom stressig onsdag

Vissa dagar är värre än andra. Idag hade jag nästan inget på schemat. Ändå var tiden knapp och effektiviteten låg. Så går det när hemtentor hägrar. Har stirrat på ett word-dokument i många timmar. Jag ville även prova något nytt och i en handvändning skapade jag något som påminner om en sträckning i nacken. Det gjorde väldigt ont då men nu gör det bara ont i vissa rörelser. Kan vrida åt sidorna men att luta huvudet framåt och bakåt är inte helt okej ännu. Trots detta valde jag att gå och känna på övningarna på gymmet. Konstigt nog kändes det ingenting i nacken. Jag lyckades få till ett mycket trevligt pass. Det var rygg och biceps som stod i kö för att gå längs golgata. Som alltid inleds alltid ryggpass med marklyft. Efter uppvärmning blev det tre set om sex reps, 90kg, 100kg, och 110kg. Inga monstervikter i större sammanhang, men tillräckligt tungt för att min rygg skulle sjunga finsk tango. Annars var passet ungefär som vanligt. Det avslutades dock med ett dropset för biceps. Det är alltid lika trevligt att ta ut sig helt i någon grupp. Nu är det panikskrivning under torsdagen, sedan blir det sköna pass både fredag och lördag. Skönt att ha något att se fram emot.

Svaga stunder.

När man som minst anar det dyker de svaga stunderna upp. Rätt som det är orkar man inte följa sin diet utan faller för någon frestelse. Ibland blir dagarna ungefär som ett peak oil-diagram. Så blev det idag. Jag inledde med att sova riktigt risigt. Nåväl, tänkte jag då jag gick upp för att koka min morgongröt. Gott, tänkte jag innan, men ödet ville annat och i en handvändning hade jag hivat i för mycket salt. Gröten smakade inte gröt. Gröten smakade som gröt inte bör smaka. Kom genom halva skålen innan jag hade dött nog inombords för att sluta. Dock blev dagen bättre under förmiddagen med en bra föreläsning. Sedan peakade dagen med lunch, grupparbete och eftermiddagsfika i gott sällskap. Därefter började det dala igen. Eftermiddag, tröttheten smyger sig på, humöret sjunker. Detta i kombination med ett smaskigt arbete med smak av blåbär och arsenik. I bitterheten och tröttheten byggdes en mental bild upp. En baguette storlek STOR, med prickekorv och blåmögelost. En tur till hemköp senare sitter jag nu proppmätt efter en måltid som egentligen inte fyllde något större syfte men som var utanför mina ramar. Nåväl, en ätardag får jag väl unna mig en vecka som denna. Som tur är blir det träning imorgon. Inget smakar bättre än ett saftigt marklyft som serveras med latsdrag och skivstångsrodd.

Ska vi slå vad?

Måndagar är en av de fyra bästa dagarna i veckan. Varför? Jo, för att måndag är en träningsdag. Allt som oftast är det bröst+vad som gäller. Som alltid är jag och tallar på flugvikter i alla bröstövningarna men som tur är känner jag mig inte fullt så efter då det kommer till alla glada vader. I dag hade jag 137 skäl till att vara nöjd med passet.


Äntligen fredag!

Idag är det äntligen fredag. Det var svårt att inte var nöjd imorse. Inte för att jag skulle till skolan, även om det var mycket trevligt. Inte för att det är helg, jag är ledig allt som oftast ändå. Nej, efter två dagars vila var det äntligen dags att besöka friskis igen. Axlar och triceps stod på schemat. Jag och Oskar knatade bort glada i hågen. Vi hade glömt av att vi kör negativa militärpressar på axelpassen. Man kan dö inombords av mindre. Idag var inget undantag. Efter diverse axelövingar var det dags att köra lite dips. Har tidigare haft som milstolpe att köra dips utan att behöva stödplattan. Efter tre set med plattan skulle jag köra lite negativa dips. Det gick inte som väntat. Som från ingenstans lyckades jag komma upp efter lite om och men. Svårt att inte vara nöjd!

Den förlorade frukostens återkomst!

Varför äta på morgonen när man kan äta på kvällen?

Leva utan frukost?

Jag har lärt mig en läxa idag. Det är bra att kolla på schemat dagen innan så man vet när seminariet börjar. Som tur är har jag glatt stöd som sms-väcker mig så jag inte kommer för sent. Jag saknade min skål med gröt som jag vanligtvis äter, men vad gör man inte för att upprätthålla sin image?

Ett försiktigt ryggpass

Under dagen hann jag även med ett ryggpass tillsammans med Oskar. Vår ärkefiende, marklyftet, stod framför oss som den demon det är. Under tidigare bataljer har jag gjort illa knäet, så också förra veckan. Tog det därför vackert idag med blygsamma 80kg för att känna mig in. Det visade sig att det inte gjorde ont. Inte alls. Inte ett dugg. Först blev jag lite ledsen. Sedan blev jag lite rädd. Efter det blev jag mest tillfreds med att slippa ligga och vrida mig i smärtor, det räcker med låren som eldar på som aldrig förr. Det hanns även med lite latsdrag, skivstångsrodd och annat smått och gott. Siktar mot fredag nu, då blir det allas favorit, Militärpress!

En sen, söt kvällsmåltid

Det blev en sen kvällsmat idag. Stekte upp lite kyckling och hällde sedan ner Willys tomatsås med örter och vitlök. Serverades med ris kokt i curry, samt med en vitamintablett och två omega3-kapslar. Vid sidan om kan ett glas med Pepsi Max skådas.


Nästan som julafton

Fick ett sms igår från posten. De hävdade att jag hade ett paket från Kolozzeum att hämta ut. Glad i hågen knatade jag idag till Oden för att hämta paketet. Dels presenter till Oskar i form av proteinpulver och en liten spännande burk, samt en burk Complete (vitaminer) och två burkar Omega 3 till mig. Nu är det fest varje dag!


Pannkaka

El grande pannkaka med havregryn i. Kanonmätt, satt som en smäck efter träning.


Rädda Willys?!

Valde idag att vifta ihop två portioner mat. Ena halvan ligger i en burk och göder sig, den andra ser du nedan. Skapat av Willys Chilitomatsås samt en burk tonfisk, med pasta och broccoli till. Toppades med en skvätt ketchup för att fånga sommarkänslorna.


Välkommen!

Välkommen kära lyssnare. Du har nu hamnat i tonfiskens och broccolins hemliga Mekka.

RSS 2.0