Sagan om de två tornen!

Det är nu dags för en liten kategori här på bloggen. Det är rätt så meningslöst egentligen. Jag skall återskapa mina tolkningar av klassiker med hjälp av matförpackningar. Här kommer första bidraget:


Som alla ser är detta en fantastisk tolkning av Sagan om de två tornen. Om det känns bra kan olivoljan representera Legolas eftersom han är en sliskig figur.

Valborgshetsen!

Dålig sömn, dålig kost och stress på gymmet kan lätt resultera i ett misslyckat pass. Så blev det idag. Hela passet är instoppat i förträningsfacket!

Jaha?

Ibland är livet bra märkligt...

Ändrade planer...

Senast skrev jag om en kommande utmaxning i mark på 125kg. Det blir inte så. Av bara farten körde jag 3x125kg av bara farten igår. Får sikta lite högre kanske. Har även hittat en teknik som inte knuffar på mina knän. Jag har även börjat exprimentera lite med maskiner. I måndags var det någon typ av bröstpress, igår testade jag rodd i maskin. Detta efter att jag kört både mark och latsdrag. Det var tugnt. Jag kände hur livsgnistan inte ville mer. Men sen var jag väldigt nöjd. Däremot blev bicepsträningen mest bara en flopp. Däremot tror jag att jag snart kan klara en chin, det skall jag testa nästa vecka.

När vi två blir en.

Näe, så roligt är det inte. Däremot blir åtta fyra. Det är dags för lite omväxlig och nu när Den Svarte Riddarens gymkort snart kommer till korta. Jag har bestämt mig för att gå från medel/högreps och börja köra lågrep ett tag. På så vis kan man lasta på lite mer vikt och känna självförtroendet komma fladdrandes som en fisk i ansiktet. Har planerat att köra en utmaxning i ett par övningar under nästa vecka, man får passa på så länge man har passare. Har satt som mål att köra 80kg bänkpress och 125kg marklyft. Får se om jag drar till med en saftig vikt i knäböj, det beror på vad mitt knä tycker och tänker.

För övrigt inledde jag min lågrepsperiod idag. I bänken lyckades jag nästan få upp 77,5kg fyra gånger i sista setet. De två första seten var på 70kg respektive 75kg. Även i lutande bänk med hantlar öste jag på lite (enligt mina mått mätta) och avslutade med 28kg-hantlar. Det var tungt. Även vaderna fick sig en törn idag men ena knäet spökar så jag körde lugnt på 87kg.

Singelplayer!

Idag tränade jag för ovanlighetens skull ensam. Detta berodde på att Den Svarte Riddaren envisades med att hans tenta var viktigare än att slakta lår. Jag passade på att köra ett lite lättare pass för att låta kroppen få lite mer återhämtning. Det gick bra tills det var dags för benspark. Då blev jag sugen och lastade på rätt så bra med vikt.

Efter träningen drog jag in på willys och köpte björnbär i mängder. Då visade det sig att jag tränat nog mycket på friskis för att bli igenkänd. Tjejen i kassan undrade om jag inte skulle vara med på friskis "Utmaningen", något svettigt som körs idag. Jag fattade ingenting tills hon sa att hon kände igen mig från gymmet. Inte det jag räknade med imorse då jag klev upp.

Det är aldrig för sent!

Ett gäng herrar som visar hur det skall gå till. Rena eller ej, imponerande är det!


Hur gick det till?

Jag har under ett tag stått och stampat på omkring 65kg i bänkpressen. Detta är också den övning som brukar komma först på bröstpassen. Men idag hände något. Bänken var upptagen så efter lite axelledsuppvärmning blev det snedbänk med hantlar som första övning. Inga större konstigheter. Efter det var det dags för bänkpress. Jag har tidigare kört övningarna i den ordningen. Då har det resulterat i platt fall i bänk eftersom man hunnit bli trött. Kände efter på 50kg idag för att se hur det stod till. Det kändes bra så jag slängde på 65kg för att dö lite. Efter två sådana set avklarade bestämde jag mig för att testa 70kg. Det var år och dar sedan jag klarade det senast och då med 25kg mer massa på kroppen. Konstigt nog gick det ganska bra. Fyra reps klarade jag själv, den femte fick Den Svarte Riddaren rycka in. Utöver detta blev det även lite flyes i pec dec. Vaderna fick vila idag eftersom jag känt mig stressad i smalbenen sedan i lördags då jag avrundade uppåt. De kommer få smaka imorgon ändå då marklyftet sätter press på benen igen.

Helgens bravader

Sedan sist har jag hunnit riva av två pass samt gått en promenad längs leden jag postat tidigare. I fredags var det som alltid annars ett axel/triceps-pass. Det var tungt. Sen blev det tyngre. Sedan dog jag lite inombords. Sedan var jag nöjd. Började med andra ord med att slänga på lite mer än vanligt i militärpressen. Tyckte det var dags att testa 42,5kg. Första settet fungerade utmärkt, sedan blev det lite för tungt. Lyft åt sidorna såg ut ungefär som vanligt där jag körde med 9kg. Det är få övningar som är så fruktansvärda som sidolyft. Man får verkligen veta att man lever. Som alltid blev det lite dips också. Det börjar verkligen kännas bra för självförtroendet. Jag tror det är en kombination av att jag går ner sakta i vikt samtidigt som min teknik blir bättre och bättre. Körde tre set, ett med kv-10kg och två med kv+5kg. Lite tricepsövning efter detta och vips finns det spår av hästskor. Fast även om min fettprocent skulle gå ner kan jag nog bara sko en ponny än så länge.

Under lördagen var det ben. Jag har problem med mitt ena knä. Ibland vill det inte fungera. Dock försvinner smärtan på fem minuter, sedan fungerar det igen. Tidigare har jag bara känt av det ibland i marklyft men igår smög det sig på i knäböjen också. Kanske dags att gå och kolla detta... Nåväl. Om det brister i knäböjen finns det bara en sak att göra: Sätta sig i benpressen och hoppas på det bästa. Jag siktade högt. 300kg skulle pressas upp. Efter uppvärmning siktade jag på tre set. 5x260kg, 5x280kg, 5x300kg. Det var länge sedan någon vikt rörde sig så långsamt som i mitt sista set. Det var tungt på riktigt. Jag har nu bestämt mig för att stanna på 300kg tills jag klarar av att köra tre fulla set på den vikten. Utöver detta var det ett ganska vanligt pass. Dock har Cable Crunches blivit ersatt av Dragon Flags. Dock är det fortfarande inga riktiga flaggor utan det påminner mer om en säl som kravlar på land. Men i den negativa fasen blir det bättre och bättre. Förhoppningsvis kommer det en dag då jag åtminstone kan hålla höften rak hela nervägen.

Till sist blev det söndag och jag vaknade till växlande molninghet. Blåsigt var det också. Jag trotsade naturens krafter och promenerade lite. Det var skönt.

En skön förmiddagspromenad

Vaknade med solsken ute och solsken inne. Efter ett internt tips följde jag den berömda Fridaleden och njöt av solen.




Dagens uppladdning/avrundning

Det var dags för en ny kategori.

Idag presenterar jag dagens uppladdning och även hur jag nu efter träning och mat rundar av på ett bra sätt.

Som uppvärmning gick denna gamla godbiten på repeat:


Det är så fruktansvärt bra att man knappt behöver nå rage för att få pump så det räcker och blir över. Som jag skrev tidigare resulterade det i ett bra pass.

Som avrundning av dagen behöver man något med klass, något med stil, något riktigt smaskigt. Vad kan då passa bättre än lite Mel C?


Ska köra henne på repeat resten av kvällen. Får se imorgon om det är bra omladdningsmusik helt enkelt.

Ett bitigt pass

Måndag igen. Det betyder bröst och vad. Min blygsamma kraft till trots börjar det ta sig hyfsat nu. Jag tror jag närmar mig maxvikter som jag klarar under minusdiet. Tre set med bänkpress, 8x65kg, 7x67,5kg samt 8x67,5kg. Även flyes och snedbänk börjar stagnera nu. Vaderna körde jag som vanligt, 3 set med 137kg på stången stående i smithen. Brukar bli 8-10 reps/set.

Även vågen börjar röra sig lite åt rätt håll. Det är dock långt kvar tills jag nått mitt mål som ännu inte är helt utsatt.

Tonfiskbiffar

Efter ett misslyckande med kiwi i kvarg fick det bli något gott till kvällsmat. Efter tips från Den Svarte Riddaren gled jag in på Andreaz Engströms blogg där jag fann detta. Jag hade dock inte alla ingridienser så efter lite modifikation lyckades jag skapa följande:

Jag hade tänk att Apetinan skulle smälta men den ville annat. Gott som aldrig förr. En helt ny värld av tonfisk ligger framför mig och luktar som en dröm.


Lördagsbena

Efter lite svängom igår var det dags för ett smaskigt benpass. Som vanligt visade jag upp bålstyrka som inte är av denna världen. Tror en geting är starkare än vad jag är. Jag får satsa på getingmidja helt enkelt. I Andra övningar gick det bättre. Bestämde mig för att testa den magiska 300-gränsen i benpressen. Förutom Den Svarte Riddaren som vakt tillfrågade jag även Sankte Per. Han missförstod mig nog, för istället för att vara beredd så tog han i för kung och fosterland. Jag är inte så bra på fysik och annat, men 300kg borde lämpligvis vara tyngre än 260kg. Det var det inte. Men Sankte Per höll på att skita på sig av utmattning. Det får bli ett nytt försök nästa vecka. Då får nog Den Svarte Riddaren själv ansvara för att jag inte ska bli potatismos.

Det blev även lite bencurl, rakbensmark, fuskflaggor och framför allt benspark. Jag kände att det var dags att prova ett dropset i sparken. Det var tungt. Sen var det tungt. Sen for livsviljan bort. Sen var det tungt. Jag har aldrig varit med om sådan pump i låren. Låren var hårdare än en riktig Gustav Vasa-frisyr!



På begäran

På begäran kommer här lite kokta ägg.



Det ena ägget omkom lite i processen men smakade väl ändå.

Morgontrött och träning.

Vaknade imorse och hade tänkt gå på föreläsning. Dock sov jag riktigt illa och var tröttare än en död säl. Omstrukturerade istället och lyckades med mycket kamp komma upp strax innan elva. Rätt illa att hävda att man är lite vuxen och trots detta inte ens kunna gå upp...

Nåväl, Den Svarte Riddaren och jag bestämde oss för att knata till gymmet lite tidigare istället eftersom jag ändå hade slösat bort förmiddagen. Strax innan tolv bar det iväg. Var lite trött än men Ragen var på väg att göra lite nytta. Militärpressarna för dagen gick halvbra bara. Två bra set på 40kg fick jag till men det sista blev total flopp och jag sjönk ihop till en plattfisk. Dock avslutades det med 2x2 med 50kg negativt. Efter lite flaxövningar var det åter dags för dips. Eftersom det gick bra föra veckan bestämde jag mig för att köra första settet med kv+5kg. Det gick fantastiskt bra. Det slutade med att jag körde tre fulla set med kv+5kg. Den sista reppen i sista settet gick inte fort, men det gick utan hjälp och med MYCKET vilja. Nu gäller det att ladda om hjärnan tills imorgon då det står ben på schemat.

It´s Kvargtastic!

Ibland orkar man inte laga mat. Ibland får man i sig för lite protein. Ibland behöver man något lite extra gott. Ibland alla tre på en gång. Som tur är går det att hantera.


Börja med att ta fram lite frysa jordgubbar. Jag har valt eldorado, fint ska det vara! Låt dem tina ett tag så man inte får frostskador i gommen.


Tillsätt något sött. Socker kan gå utmärkt. Men eftersom jag tycker aspartam är ruggigt hipp samtidigt som jag försöker hålla ner kalorimängden kör jag med lite fun light.


Detta hälls ner bland jordgubbarna som även fått sig en omgång i mixern.


Efter detta är det dags att sleva i kvargen. Milbona 500g är alldeles lagom.


Sedan är det bara att vispa ihop festen. Är man hård vispar man för hand, men är man cool så kör man elvisp!



Sedan är det bara att äta och vara glad. Man kan lägga upp det i fina skålar, eller så äter man med sked direkt ur bunken.



Det är snabbt, det är enkelt, det är gott och man blir mätt i ungefär fjorton år.

Fyra dar, inget var.

Nu är det dags att summera helgens bravader. Eftersom Friskis inte ville ha öppet under långfredagen blev det en lätt förskjutning i träningsschemat. Det resulterade i fyra pass på fyra dagar, något jag inte är van vid. Det har gått förvånansvärt bra med undantag för gårdagens pass som var fel och misär. Det enda positiva jag tar med mig därifrån är Den Svarte Riddarens beskrivning av mig: "Du flaxar så graciöst". Detta sagt om pec-decet. Idag var det rygg/biceps. Bortsett från ett spökande knä i marken gick det riktigt bra. Var lite besviken över latsdragen men det kan ha berott på att jag avrundade uppåt i vikterna. Biceps gick sjukt bra. Saker som var för tunga förra veckan var för lätta idag. Nu blir det att återgå till det vanliga schemat som innehåller en vilodag någon gång ibland åtminstone. Ska vila imorgon. Eventuellt blir det lite cardio på torsdag om jag har tråkigt, annars blir det inget förrän på fredag, med lite militärpress och annat smaskigt.

Måndagsträning

Allt var fel och misär. Det gick dåligt. Det gjorde ont. Stoppat passet i förträngningsfacket.

KVARG!

Sex kilo kvarg.
Sex kilo kvarg. GOTT!!

Mysigt benpass

Ett saftigt benpass blev kört under söndagen. Jag valde bort knäböjen för att spara korsryggen till tisdagens marklyft. Istället blev det benpress för hela slanten. Två set med 260kg stånkades upp, samt ett tredje med 270. Funderar på att smaka på 300-gränsen nästa vecka, det vore skojsligt. Även i bensparken börjar det ta sig. Testade att köra med fullt magasin igen. Tre reps klarade jag. Försökte dock inte med det fjärde då jag inte ville gå till fail.

Utöver ben blev det lite magslakt som grädde på moset. Som omväxling fick det bli lite fusk-flags. Skulle gärna köra dragon flags men det finns inte hopp om något sådant ännu.

Nu är det sovdags så kroppen får lite återhämtning, kl 15 på måndagen är jag på det igen, med lite bröst och vad. Woohoo!

Baka och baka en kaka, och rulla och rulla en bulle?

Har roat mig med att baka lite bröd i veckan. Har testat tre olika recept:

3 ägg  100 gram philadelphiaost  Lite salt.  Ev. lite bakpulver.
Detta brödet betedde sig inte som bröd. Det var mer omelett över det hela. Kan ha att göra med att det bestod av ägg och phiadelphiaost.


250 gram keso (låt den rinna av)  1,5-2,0 dl riven ost  3 ägg  Salt & peppar
Detta brödet var ganska lik sin föregångare. Ägg, keso och riven ost tejpades den ihop av.


1 msk fiberhusk  2 dl skalade sesamfrön  1 tsk bakpulver  2 dl riven ost  3 st ägg
Det sista brödet blev bakat idag. Det är ett sesambröd som är galet gott och som innehåller energi så det står härliga till. Denna skapelse innehöll ca 1115kcal. Det gav ca 186kcal per smörgås, pålägg exkluderat. Receptet hittar du här.

Lösvikt i magen och kring midjan

Igår var det långfredag. Det firade jag med att gå från mina egna ideal och mosade i mig en pizza och alldeles för mycket lösviktsgodis. Det var ett misstag. Mådde halvilla hela natten och det var sötare än i ett sockerrör i min mun imorse trots ihärdiga tandborstningar. Eftersom friskis envisas med att ha stängt på långa fredagar blev axelpasset flyttat till idag, lördag. Var lite trött när passet började så militärpressens resultat lös med sin frånvaro. De två första setten med 40kg gick bra, det sista havererade då den svarte riddaren råkade le.

Dock var inte allt fel och misär idag. Jag lyckades äta upp en milstolpe så det skrek om det. Jag orkade 3x8 dips utan hjälp. Blev så glad att jag testade ett fjärde set med, detta med viktbälte som jag krokade fast en femkilosvikt i. Fyra glada dippar blev det med bältet. Efter dipsen blev det lite isolerad tricepsövning. Mina armar sjunger nu finsk melankolisk tango och lär göra det resten av dagen.

RSS 2.0